Jägarsambons lilla röda

Eva Wrange, 2014


Omslag-Jägarsambons-lilla-röda-för-webben

VAD GÖR MAN NÄR DET HAMNAR EN KVARTS ÄLG PÅ KÖKSBORDET?
Den blodiga, mycket grovt styckade köttmassa de två-tre svarta sopsäckarna
innehöll, var nog i nivå med lördagskrysset för en rättsmedicinare. För oss var
den en total gåta.


Där och då föddes den här boken. Den innehåller råd och tips om såväl
finstyckning som omhändertagande och tillagning av älg, rådjur, fågel, hare
och vildsvin i ett vanligt kök.Följ den och njut av att kunna äta fint, klimatsmart
kött året runt.

Ingen stund är ljuvare för jägarsambon och jägaren än när buljongkoket sjuder
stilla på spisen, frysen är fylld med kött och köket åter är rent. Jag lovar.

Eva Wrange


Läs recension i Nyfiken grå


Porträtt-Eva-Wrange-webben

VILL SÄRSKILT TACKA DEM SOM LÄST OCH UPPMUNTRAT, gett kloka
synpunkter eller korrläst. Tack också till de
förläggare som reagerat utan påstötning
samt sist – men inte minst – till de
formgivare och illustratörer som gärna ville vara
med men aldrig fick chansen.

Jag vill särskilt nämna Lilian Bylund som nu är död men var den första som fick läsa.
Utan hennes brarop från Bretagne hade det inte ens blivit ett bearbetat manus.

Men stort tack också till Alf Andersson, Anki Aronsson, Karin Bodland,
Anders Björklund, Trygve Carlsson, Marie Carlsson, Göran Dyhlén,
Magnus Engström, Dennis Eriksson, Thomas Ernald, Jacob Frisk, Johanna Kullman,
Lotta Lundgren, Tomas Rubin, Anne-Marie Skarp, Maria Ström, Agneta Svederud
och Ann Wedborn.

Manuset utkommer nu i en mycket liten upplaga som jag hoppas kommer till
användning. Inte bara för jägarfamiljer utan också för den som vill pröva det vilt
som finns till försäljning. Eventuella brister får ni skylla på mig.

Finntorp den 28 oktober 2013

Eva Wrange

 

Danskt band
190 x 210 mm
129 sidor
ISBN 978-91-87481-19-2

350,00 SEK